Proiect de 2 milioane euro castigat de GLP Calafat impreuna cu primaria Calafat
30.03.2012

    Strategia pentru judetul Dolj, depusa spre finantare de Grupul Local Pescaresc (GLP) "Calafat", a obtinut finantare, alaturi de alte 13 proiecte din Romania. Reprezentantii Grupului au participat, pe 27 martie a.c., la o intalnire de lucru a Autoritatii de Management a Programului Operational de Pescuit (AM-POP) din MADR, cu Grupurile Pescaresti din Romania, reuniune la care au participat si reprezentantii organismelor europene "Farnet" si "DG Mare".
    "Valoarea alocata proiectului nostru de AM-POP este de 2,1 milioane de euro, suma ce trebuie contractata cu beneficiarii din teritoriul nostru pescaresc pana la finele lui 2013, cu mentinerea ca acest buget poate fi suplimentat de AM-POP", a declarat Ionel Dumitrescu, presedintele GLP "Calafat".
    In fondarea structurii juridice FLAG si elaborarea Strategiei, GLP "Calafat" a avut 14 parteneri, respectiv Consiliile Locale / Primariile Calafat, Cetate, Ghighera, Maglavit, Macesu de Jos, ADI Ciupercenii Noi - Desa - Poiana Mare, respectiv Consiliile Locale / Primariile Ciupercenii Noi, Desa si Poiana Mare, Organizatia Producatorilor din Sectorul Pescuit si Acvacultura "SF. Nicolae" Calafat, Patronatul Local al IMM-urilor Calafat, ARroT Craiova, Asociatiile "Ecopescar", "Calafat - Duiven", "Vocea Naturii", "Glasul Femeilor" - toate din Calafat, precum si firma Iskandermag Trading SRL.
Strategia Calafatului primeste finantare europeana
29.03.2012

    In 27 martie a.c. a avut loc la Bucuresti o intalnire de lucru a Autoritatii de Management a Programului Operational de Pescuit din MADR, cu Grupurile Pescaresti din Romania, reuniune la care au participat reprezentantii organismelor europene FARNET si DG MARE.
    Oficial anuntam ca Strategia pentru judetul Dolj, depusa spre finantare de Grupul Local Pescaresc "Calafat", se numara printre cele 14 proiecte aprobate spre finantare in Romania. Valoarea alocata noua de AM-POP este de 2.100.000 euro, suma ce trebuie contractata cu beneficiarii din teritoriul nostru pescaresc pana la finele lui 2013.
    Mentiune: acest buget poate fi suplimentat de AM-POP in conditiile cand suma initial alocata a fost contractata integral si vor mai exista si alte proiecte depuse in cadrul Strategiei FLAG-ului.
    Multumim tuturor celor 14 parteneri ai GLP "Calafat" care au contribuit la fondarea structurii juridice FLAG si au contribuit la elaborarea Strategiei:

 -    CL/primaria mun. Calafat, CL/primaria Cetate, CL/primaria com. Ghighera, CL/primaria com. Maglavit, CL/primaria com. Macesu de Jos, ADI Ciupercenii Noi - Desa - Poiana Mare (CL/primariile din Ciupercenii Noi, Desa si Poiana Mare), Organizatiei Producatorilor din Sectorul Pescuit si Acvacultura "SF. Nicolae" Calafat, Patronatului Local al Intreprinderilor Mici si Mijlocii Calafat, Asociatiei Romane pentru Transfer Tehnologic si Inovare Craiova, Asociatiilor: "Ecopescar", Calafat - Duiven, Vocea Naturiim Glasul Femeilor - toate din Calafat si firmei Iskandermag Trading SRL.

    In acest context, lansam invitatia catre toate cele 19 APL-uri din teritoriul acoperit de FLAG (toate localitatile de-a lungul Dunarii, intre granita cu jud. Mehedinti si cea cu jud. Olt), firmele, ONG-urile, grupuri de pescari, orice alte entitati, sa ne transmita propunerile lor de proiecte care sa fie finantate in cadrul masurilor Strategiei FLAG-ului nostru, respectiv:

  a)    Masura 1 - Consolidarea competitivitatii zonelor de pescuit si valorificarea produselor pescaresti;
  b)    Masura 2 - Sprijinirea micilor pescarii si a infrastructurii si serviciilor legate de turism, in beneficiul micilor comunitati pescaresti, restructurarea si redirectionarea activitatilor economice, in special prin promovarea ecoturismului;
  c)    Masura 3 - Protejarea mediului in zonele de pescuit pentru mentinerea atractivitatii acestuia precum si protejarea si imbunatatirea patrimoniului natural si arhitectonic;
  d)    Masura 4 - Diversificarea atractivitatilor prin promovarea unor lucruri de munca multiple, in afara sectorului pescuitului;
  e)    Masura 5 - Functionarea Grupului Local Pescaresc "Calafat";

    Pentru orice informatie suplimentara nu ezitati sa ne contactati.